kolimvisi-1

Αγαπητοί Γονείς της Γ΄ Τάξης,

Σχετικά με το μάθημα της κολύμβησης του Β’ τριμήνου σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο με Α. Π. 935 από 23-1-2023 της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, ότι τα μαθήματα για την Γ΄ Τάξη της σχολικής μας μονάδας θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα:

Τετάρτη 31-01-2024 το πρώτο δίωρο (8:15-9:45)

Κάθε τμήμα θα συνοδεύεται από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κ. Χασιώτη Γεώργιο. Ο συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και θα είναι υπεύθυνος για τη συνοδεία και την εποπτεία των μαθητών/τριών. Μέσα στα αποδυτήρια τα παιδιά θα επιβλέπονται από εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του ιδίου φύλου. Υποχρέωση των συνοδών εκπαιδευτικών είναι να εποπτεύουν και να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης σε συνεργασία με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής. Στο διδακτικό δίωρο περιλαμβάνεται η μετάβαση στο κολυμβητήριο, το μάθημα και η επιστροφή στη σχολική μονάδα.

Για τη συμμετοχή του μαθητή/τριας στο αντικείμενο της κολύμβησης απαραίτητα είναι το έγκυρο Α.Δ.Τ.Μ., καθώς και η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που να συναινεί για τη μετακίνηση του/της μαθητή/τριας από το κολυμβητήριο (τα σχετικά έντυπα φυλάσσονται στο αρχείο του σχολείου).

Κατά την παραμονή τους στο κολυμβητήριο, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, υιοθετώντας συμπεριφορά σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον. Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της σχολικής μονάδας θα προετοιμάσει κατάλληλα τούς μαθητές/τριες των τμημάτων.

Σας επισημαίνουμε ότι για το πρώτο μάθημα, ακόμα και αν οι μαθητές/τριες δεν έχουν προμηθευτεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα μεταβούν στο κολυμβητήριο καθώς πριν από το μάθημα θα γίνει ενημέρωση πάνω σε θέματα ασφαλείας και οργάνωσης από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς.

Στα παιδιά θα δοθούν αύριο αντίγραφα των γενικών οδηγιών για το μάθημα της κολύμβησης.

 

ΚΛΙΚ  ----->>> ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ_ΓΟΝΕΙΣ

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του σχολείου

Ευαγγελία Καυκούλα