self test sxoleia

 

Οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μάϊου και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι οδηγίες αφορούν την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ περιλαμβάνουν αναλυτικά τα βήματα για την διενέργεια self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό των σχολείων. 

Η σχετική εγκύκλιος εστάλη την Τετάρτη σε όλα τα σχολεία της χώρας, έπειτα από τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων.

 

ΕΔΩ ---->> Δείτε τη σχετική ΚΥΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707 ΦΕΚ 1825/ 5-5-2021 από 10 Μαΐου επιστρέφουν στο σχολείο οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας με self tests, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία. Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Τα self-test μαζί με ενημερωτικό υλικό, παραλαμβάνονται από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).Στους μαθητές κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικα. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Αν το τεστ είναι αρνητικό θα εκδίδεται η σχολική κάρτα για τους μαθητές. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα ή άλλη βεβαίωση αρνητικού τεστ (PCR ή rapid-test) μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα για τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το self-test είναι θετικό, θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ δωρεάν σε δημόσια δομή και εάν και αυτό βγει θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Σε περίπτωση που οι μαθητές/τριες δεν έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα κατά τον έλεγχο που γίνεται στην είσοδο του σχολείου, τότε δεν γίνονται δεκτοί και απομακρύνονται από τη σχολική μονάδα.

 

Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία!!!

Καλή μας αντάμωση και καλή συνέχεια στη σχολική μας χρονιά!!!

 

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

 

 

*Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα, μπορείτε να αντιγράψετε-συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία  σύμφωνα  με  το  παρακάτω  υπόδειγμα :

 

karta covid test

 

 

 

08 04 homeTest mathites1