kolimbisi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο με Α.Π. 4650 από 24/05/2021 του υπουργείου Παιδείας, η κολύμβηση θα διδαχτεί το τρέχον σχολικό έτος 2021-22 στους/στις μαθητές/τριες της Γ' τάξης. Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο. Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.

 

Για τη συμμετοχή του κάθε μαθητή/τριας απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα, η οποία επισυνάπτεται. Παρακαλούμε πολύ να μας αποστείλετε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη, εκτός αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του μαθητή/τριας, οπότε πρέπει να σταλεί αρνητική δήλωση.

Γενικοί κανόνες για τη συμμετοχή στο μάθημα της κολύμβησης:

Για τη συμμετοχή τους στο μάθημα οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό),κολυμβητικό σκουφάκι ,πετσέτα ή μπουρνούζι, σαγιονάρες, γυαλάκια κολυμβητηρίου (προαιρετικά)

Οι μαθητές/τριες στο χώρο του κολυμβητηρίου:

  1. Μπορούν να αλλάξουν ρούχα μόνο μέσα στα αποδυτήρια.
  2. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται μόνο μαζί με το υπόλοιπο τμήμα και με τη συνοδεία του καθηγητή-συνοδού.
  3. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται φορώντας σαγιονάρες.
  4. Την ώρα του μαθήματος πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών, να κολυμπούν μόνο στις διαδρομές που τους υποδεικνύουν οι γυμναστές-προπονητές.
  5. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας απευθύνονται αμέσως στον/στην καθηγητή/τρια Φυσικής Αγωγής ή στον/στη -προπονητή/τρια.
  6. Στα αποδυτήρια συνοδεύουν εκπαιδευτικοί του ιδίου φύλου, με ευθύνη για τη φροντίδα των παιδιών καθώς και με μέριμνα για τη χρησιμοποίηση του χώρου χωρίς την παρουσία ενηλίκων.

Θα αποσταλούν λεπτομερείς οδηγίες το επόμενο σχολικό έτος πριν την έναρξη του μαθήματος της κολύμβησης .

                                                                                                             Με εκτίμηση,

                                                                                               Η Διευθύντρια του σχολείου